Verder kijken dan alleen jezelf...

Jij bent een wereldburger. Je weet wat er leeft in jouw omgeving. Dat we voorzichtig moeten zijn met onze aarde. Dat andere mensen hulp nodig kunnen hebben. Je houdt ervan om bewust om te gaan met de spullen die je hebt en gebruikt. Check deze coole en duurzame initiatieven op onze school! 

Actiegroep Duurzaam Graaf Huyn

Samen iets doen aan de klimaatcrisis, meer draagvlak creëren voor het milieu en duurzaamheid, kritisch kijken naar hoe we als school kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving.

Dat is waar de actiegroep "Duurzaam Graaf Huyn" zich mee bezighoudt. We weten elkaar te vinden in de pauzes, en houden contact via mevrouw Cremers. We zijn ontzettend trots dat we vanaf schooljaar 2023-2024 een echte plek krijgen op school: Planet A.

Wil je meer weten, of wil je actief meedoen meld je dan bij mevrouw Cremers. Ze is vaak te vinden in het natuurkunde-kabinet 0.7 of natuurlijk in het circulariteitslab.

Weggeefwinkel

Het initiatief voor de weggeefwinkel werd vorig jaar december, gestart door onze eerstejaars bb/kb-leerlingen in de projectweek.

Beetje bij beetje vulden zich de rekken en ontstonden er stapeltjes kleding. Eerst op maat, toen op type kledingstuk, vervolgens werden er hangers, rekjes en schappen geregeld via Kringloopwinkel Het Goed. En voordat we het in de gaten hadden was de weggeefhoek, onder leiding van Sonja Hellebrand een heuse winkel geworden. Beluister hier haar verhaal.

Wil je gratis kleding shoppen, ga dan naar het lokaal bij mevrouw Hellenbrand in het paarse gebouw.

Heb je kleding die nog een ronde meekan? Die kun je aan de receptie of bij de weggeefwinkel afgeven.

Planet A - Ons circulariteitslab

Planet A is een plek waar je overtuigd raakt wél iets te kunnen doen aan de klimaatcrises en armoede. Het wordt een plek waar je gaat ervaren dat de bijdrage van jou als individu er wél toe doet.

Door duidelijk stelling in te nemen over bepaalde onderwerpen kunnen wij een domino-effect binnen de school en haar omgeving veroorzaken en daarmee meer draagvlak voor verduurzaming creëren.

Bij Planet A zullen de vergaderingen van de Actiegroep Duurzaam Graaf Huyn plaatsvinden, maar ook uiteenlopende workshops, in samenwerking met lokale bedrijven en stichtingen worden georganiseerd. Het wordt een plek waar je je kunt inzetten voor verduurzaming van de school én de wijk, zodat jijzelf een verschil kunnen maken voor jezelf en je omgeving.

Daarnaast bevat deze hotspot een aantal vaste werkhoeken zoals:

  • een naaiatelier waar kleding wordt gerepareerd en ge-upcycled,
  • een repair-café voor m.n. kleine elektronische apparaten,
  • een inspiratiehoek, boekenplank, en stekjesrek
  • en een plek waar we ons plastic gaan omturnen tot filament voor de 3d-printers.

Vanaf schooljaar 2023-2024 vind je Planet A in lokaal 006, in de oranje hal. Contactpersoon voor het circulariteitslab is mevrouw Cremers.

Luister hier het verhaal van mevrouw Cremers en haar motivatie om met de actiegroep en dit circulariteitslab van start te gaan.

 

Planet A Circulaire Hotspot Van Graaf Huyn