Typisch Graaf Huyn

Méér dan goed onderwijs alleen!

Graaf Huyn is een school voor voortgezet onderwijs. Wij zijn er voor iedereen: voor leerlingen van vmbo tot en met gymnasium. Wij zijn er voor leerlingen die houden van Gepersonaliseerd Leren (Focus) of passen bij Technasium en onze docenten zorgen voor inspirerende lessen.

Maar om verder te groeien vind je bij ons meer dan goed onderwijs alleen. We organiseren allerlei leuke activiteiten zoals theatervoorstellingen, een dagelijks schoolontbijt,  en lekker sporten na schooltijd.

We ontdekken graag steden zoals Praag, Berlijn of Parijs. Je kunt je mening over gelezen boeken delen in de leesclub of je eigen film maken in onze filmclub. En inmiddels wordt onze weggeefwinkel met kleding, speelgoed en verzorgingsproducten heel druk bezocht.

Dit schooljaar gaat ons eigen circulariteitslab van start. Het wordt een plek met een repaircafé, een naaiatelier. Een ruimte voor workshops & inspiratie en we gaan aan de slag met ons eigen plastic afval.  

Er is dus altijd iets te doen bij Graaf Huyn, van pure ontspanning tot het verbreden van jouw blikveld. Je zult je niet snel vervelen. Lees via de links hiernaast wat ons nu echt typisch Graaf Huyn maakt!

Gezond Balk

Sporten na school

Elke dag van 14.00 tot 16.00 uur (en op dinsdag van 13.00 tot 15.30 uur) kunnen leerlingen na hun laatste les komen sporten in de sporthal van het VMBO.

Onze eigen fitnessruimte is elke dag geopend om te werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast bieden we elke periode verschillende sporten aan in de sporthal. Voorbeelden zijn: kickboksen, dansen, badminton, archery tag, voetbaltoernooien en nog veel meer.

Op Its Learning (Meer bewegen op Graaf Huyn) kun je als leerling lezen welke activiteiten er worden georganiseerd per periode. Ook informeren we jullie regelmatig via omroepberichten en social-media.

Ook deze activiteit wordt gratis aangeboden.

Ontbijthoek

We bieden elke schooldag tussen 07.45 tot 08.15 uur een eenvoudig, gezond ontbijt helemaal gratis aan. Dit kan zijn een tosti, een geroosterde boterham, een krentenbol, belegde boterham, een stukje fruit, een kopje thee, koffie of een bekertje melk. 

In de 1e en 2e pauze is er voor alle kinderen in beide kantines gratis fruit te verkrijgen.

De ontbijthoek wordt bemand door enthousiaste medewerkers van school en vrijwilligers. Heb je interesse om te helpen? Stuur dan een mailtje naar info@ghc.nl. 

Je vindt de ontbijthoek in de kantine van het paarse gebouw.

Crea Balk

Artists in school

Onze huiskunstenaars Anoek en Mees, willen met behulp van theater ervoor zorgen dat leerlingen beter in hun vel komen te zitten. Ze organiseren o.a. activiteiten in de pauze, vertrouwensrondes, lesprogramma's, een schoolexpo en een hiking week.

Anoek en Mees vind je op maandag t/m woensdag in de Receptie van het Gevoel.

Wil je meer wetenover het project Artist in school, lees dan hier verder.

Anoek En Mees

Graaf Huyn Schoolkoor

Het Graaf Huyn Koor is het koor voor iedereen op Graaf Huyn. Dit betekent dat het niet uitmaakt of je leerling, docent, conciërge of medewerker bij de administratie bent: iedereen mag meedoen!

We zingen momenteel popsongs en Afrikaanse koorstukken, waarbij we af en toe extra instrumenten toevoegen. Je hoeft geen auditie te doen voor het koor, je kunt gewoon naar de repetitie komen en meezingen.

Wil je meedoen? Meld je dan bij een van de muziekdocenten van het Graaf Huyn. Je kunt ook eerst eens komen kijken naar een repetitie op dinsdagmiddag (lokaal H016) om te kijken of je het leuk vindt. Daarna kun je altijd nog beslissen of je mee wil doen. 

Graaf Huyn Filmclub

Bij de filmclub maak je kennis met het medium film. Welke vormen kan een film aannemen? Wat is de betekenis van film in onze huidige maatschappij? En hoe kan je film inzetten? Bij de filmclub leer je verschillende filmvormen en rollen binnen de filmwereld kennen.

In de eerste weken ga je op zoek naar je persoonlijke en gezamenlijke fascinaties.

Aan de hand van een thema doe je onder begeleiding een beeldonderzoek en schrijf je een script dat de basis zal vormen voor de kortfilm. Iedereen is welkom.

Meer informatie of aanmelden? Dan kun je terecht bij Anoek en Mees, of meneer Jacobs.

Graaf Huyn Leest

Lezen is niet alleen heel leuk, van lezen word je (nog) slim(mer)! Lezen is bijvoorbeeld belangrijk voor het uitbreiden van je woordenschat en voor het ontwikkelen van het vermogen je in te leven in anderen.

In het kader van leesbevordering is er op Graaf een leesclub ontstaan. Na het lanceren van de leesclub bleek de belangstelling zo groot, dat Graaf Huyn niet één, niet twee, maar drie leesclubs telt!

Vijfenzeventig leerlingen uit leerjaar 2 en 3 maken onderdeel uit van onze leesclubs. Vanaf schooljaar 23-24 zal er ook een leesclub voor brugklassers zijn. Alle leesclubleden lezen drie boeken en komen vier keer per jaar samen. Tijdens een bijeenkomst is er een boekgesprek over het gelezen boek en is er een activiteit gekoppeld aan het boek of het thema dat centraal stond in het gelezen verhaal. Zo nodigden we dit schooljaar een schrijfster uit voor een schrijfworkshop, gaf Goud Verteltheater een voorstelling en ontmoetten we een schrijver en het levende hoofdpersonage uit zijn boek.

Via het Instagramaccount graaf_huyn_leest blijf je op de hoogte van de activiteiten van de leesclub! Aanmelden voor de leesclub kan aan het begin van een nieuw schooljaar bij mw. Bröcheler of mw. Vluggen.

Leesclub Oproep
Duurzaam Balk

Actiegroep Duurzaam Graaf Huyn

Samen iets doen aan de klimaatcrisis, meer draagvlak creëren voor het milieu en duurzaamheid, kritisch kijken naar hoe we als school kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving.

Dat is waar de actiegroep "Duurzaam Graaf Huyn" zich mee bezighoudt. We weten elkaar te vinden in de pauzes, en houden contact via mevrouw Cremers. We zijn ontzettend trots dat we vanaf schooljaar 2023-2024 een echte plek krijgen op school: Planet A.

Wil je meer weten, of wil je actief meedoen meld je dan bij mevrouw Cremers. Ze is vaak te vinden in het natuurkunde-kabinet 0.7 of natuurlijk in het circulariteitslab.

Weggeefwinkel

Het initiatief voor de weggeefwinkel werd vorig jaar december, gestart door onze eerstejaars bb/kb-leerlingen in de projectweek.

Beetje bij beetje vulden zich de rekken en ontstonden er stapeltjes kleding. Eerst op maat, toen op type kledingstuk, vervolgens werden er hangers, rekjes en schappen geregeld via Kringloopwinkel Het Goed. En voordat we het in de gaten hadden was de weggeefhoek, onder leiding van Sonja Hellebrand een heuse winkel geworden. Beluister hier haar verhaal.

Wil je gratis kleding shoppen, ga dan naar het lokaal bij mevrouw Hellenbrand in het paarse gebouw.

Heb je kleding die nog een ronde meekan? Die kun je aan de receptie of bij de weggeefwinkel afgeven.

Planet A -

Ons circulariteitslab

Planet A is een plek waar je overtuigd raakt wél iets te kunnen doen aan de klimaatcrises en armoede. Het wordt een plek waar je gaat ervaren dat de bijdrage van jou als individu er wél toe doet.

Door duidelijk stelling in te nemen over bepaalde onderwerpen kunnen wij een domino-effect binnen de school en haar omgeving veroorzaken en daarmee meer draagvlak voor verduurzaming creëren.

Bij Planet A zullen de vergaderingen van de Actiegroep Duurzaam Graaf Huyn plaatsvinden, maar ook uiteenlopende workshops, in samenwerking met lokale bedrijven en stichtingen worden georganiseerd. Het wordt een plek waar je je kunt inzetten voor verduurzaming van de school én de wijk, zodat jijzelf een verschil kunnen maken voor jezelf en je omgeving.

Daarnaast bevat deze hotspot een aantal vaste werkhoeken zoals:

  • een naaiatelier waar kleding wordt gerepareerd en ge-upcycled,
  • een repair-café voor m.n. kleine elektronische apparaten,
  • een inspiratiehoek, boekenplank, en stekjesrek
  • en een plek waar we ons plastic gaan omturnen tot filament voor de 3d-printers.

Vanaf schooljaar 2023-2024 vind je Planet A in lokaal 006, in de oranje hal. Contactpersoon voor het circulariteitslab is mevrouw Cremers.

Luister hier het verhaal van mevrouw Cremers en haar motivatie om met de actiegroep en dit circulariteitslab van start te gaan.

Planet A Circulaire Hotspot Van Graaf Huyn