WAAR GAAT JOUW HART SNELLER VAN KLOPPEN?

Er valt zoveel te leren op onze school. Maar er zijn ook veel andere activiteiten waar je hart sneller van gaat kloppen! Verlies jij jezelf regelmatig in een prachtig boek? Word je vrolijk van het luidkeels meezingen van goede liedjes? Houd jij van films en alles wat daarbij komt kijken? Of doe je graag andere out-of-the-box activiteiten? Dan zit je bij ons goed. 

ARTIST IN SCHOOL

Onze huiskunstenaars Rajja en Judith willen met behulp van theater ervoor zorgen dat leerlingen beter in hun vel komen te zitten. Ze organiseren o.a. activiteiten in de pauze, vertrouwensrondes, lesprogramma's, een schoolexpo en een hiking week.

Rajja en Judith vind je op dinsdag t/m donderdag in de Receptie van het Gevoel.

Wil je meer weten over het project Artist in school, lees dan hier verder.

Artistsinschool

GRAAF HUYN SCHOOLKOOR

Het Graaf Huyn Schoolkoor is er voor iedereen. Dit betekent dat het niet uitmaakt of je leerling, docent, conciërge of medewerker bij de administratie bent: iedereen mag meedoen!

We zingen momenteel popsongs en Afrikaanse koorstukken, waarbij we af en toe extra instrumenten toevoegen. Je hoeft geen auditie te doen voor het koor, je kunt gewoon naar de repetitie komen en meezingen.

Wil je meedoen? Meld je dan bij een van de muziekdocenten van het Graaf Huyn. Je kunt ook eerst eens komen kijken naar een repetitie op dinsdagmiddag (lokaal H016) om te kijken of je het leuk vindt. Daarna kun je altijd nog beslissen of je mee wil doen. 

GRAAF HUYN FILMCLUB

Bij de filmclub maak je kennis met het medium film. Welke vormen kan een film aannemen? Wat is de betekenis van film in onze huidige maatschappij? En hoe kan je film inzetten? Bij de filmclub leer je verschillende filmvormen en rollen binnen de filmwereld kennen.

In de eerste weken ga je op zoek naar je persoonlijke en gezamenlijke fascinaties.

Aan de hand van een thema doe je onder begeleiding een beeldonderzoek en schrijf je een script dat de basis zal vormen voor de kortfilm. Iedereen is welkom.

Meer informatie of aanmelden? Dan kun je terecht bij meneer Jacobs.

Boekenclub

GRAAF HUYN LEEST

Lezen is niet alleen heel leuk, van lezen word je (nog) slim(mer)! Lezen is bijvoorbeeld belangrijk voor het uitbreiden van je woordenschat en voor het ontwikkelen van het vermogen je in te leven in anderen.

In het kader van leesbevordering is er op Graaf Huyn een leesclub ontstaan. Na het lanceren van de leesclub bleek de belangstelling zo groot, dat Graaf Huyn niet één, niet twee, maar drie leesclubs telt!

Vijfenzeventig leerlingen uit leerjaar 2 en 3 maken onderdeel uit van onze leesclubs. Vanaf schooljaar 23-24 zal er ook een leesclub voor brugklassers zijn. Alle leesclubleden lezen drie boeken en komen vier keer per jaar samen. Tijdens een bijeenkomst is er een boekgesprek over het gelezen boek en is er een activiteit gekoppeld aan het boek of het thema dat centraal stond in het gelezen verhaal. Zo nodigden we dit schooljaar een schrijfster uit voor een schrijfworkshop, gaf Goud Verteltheater een voorstelling en ontmoetten we een schrijver en het levende hoofdpersonage uit zijn boek.

Via het Instagramaccount graaf_huyn_leest blijf je op de hoogte van de activiteiten van de leesclub! Aanmelden voor de leesclub kan aan het begin van een nieuw schooljaar bij mevrouw Bröcheler of mevrouw Vluggen.