WAAR GAAT JOUW HART SNELLER VAN KLOPPEN?

Er valt zoveel te leren op onze school. Maar er zijn ook veel andere activiteiten waar je hart sneller van gaat kloppen! Verlies jij jezelf regelmatig in een prachtig boek? Word je vrolijk van het luidkeels meezingen van goede liedjes? Houd jij van films en alles wat daarbij komt kijken? Of doe je graag andere out-of-the-box activiteiten? Dan zit je bij ons goed. 

GRAAF HUYN SCHOOLKOOR

Het Graaf Huyn Schoolkoor is er voor iedereen. Dit betekent dat het niet uitmaakt of je leerling, docent, conciërge of medewerker bij de administratie bent: iedereen mag meedoen!

We zingen momenteel popsongs en Afrikaanse koorstukken, waarbij we af en toe extra instrumenten toevoegen. Je hoeft geen auditie te doen voor het koor, je kunt gewoon naar de repetitie komen en meezingen.

Wil je meedoen? Meld je dan bij een van de muziekdocenten van het Graaf Huyn. Je kunt ook eerst eens komen kijken naar een repetitie op dinsdagmiddag (lokaal H016) om te kijken of je het leuk vindt. Daarna kun je altijd nog beslissen of je mee wil doen. 

GRAAF HUYN LEEST

Lezen is niet alleen heel leuk, van lezen word je (nog) slim(mer)! Lezen is bijvoorbeeld belangrijk voor het uitbreiden van je woordenschat en voor het ontwikkelen van het vermogen je in te leven in anderen.

In het kader van leesbevordering is er op Graaf Huyn een leesclub ontstaan. Na het lanceren van de leesclub bleek de belangstelling zo groot, dat Graaf Huyn niet één, niet twee, maar drie leesclubs telt!

Vijfenzeventig leerlingen uit leerjaar 2 en 3 maken onderdeel uit van onze leesclubs. Vanaf schooljaar 23-24 zal er ook een leesclub voor brugklassers zijn. Alle leesclubleden lezen drie boeken en komen vier keer per jaar samen. Tijdens een bijeenkomst is er een boekgesprek over het gelezen boek en is er een activiteit gekoppeld aan het boek of het thema dat centraal stond in het gelezen verhaal. Zo nodigden we dit schooljaar een schrijfster uit voor een schrijfworkshop, gaf Goud Verteltheater een voorstelling en ontmoetten we een schrijver en het levende hoofdpersonage uit zijn boek.

Via het Instagramaccount graaf_huyn_leest blijf je op de hoogte van de activiteiten van de leesclub! Aanmelden voor de leesclub kan aan het begin van een nieuw schooljaar bij mevrouw Bröcheler of mevrouw Vluggen.

Boekenclub

GRAAF HUYN DAG

Terug van weggeweest... de Graaf Huyn Dag! Of misschien krijgt het, bij een nieuw jasje, ook wel een nieuwe naam?

Graaf Huyn kende een jarenlange traditie met de Graaf Huyn dag, waarin al onze leerlingen werden uitgenodigd om creatief bezig te zijn voor het goede doel! Zo werden er optredens gegeven, gekookt, geknutseld en spellen gespeeld waarbij de opbrengsten werden gedoneerd aan diegene die echt nodig hebben. Deze traditie wordt in 2024-2025 nieuw leven ingeblazen. Blijf de nieuwsberichten in de gaten houden voor meer info!