Als nieuwe brugklasser, of ouder van, heb je je de afgelopen periode op allerlei manieren georiënteerd op de middelbare school.
We hopen dat we jullie met onze kennismakingsactiviteiten een goed beeld hebben gegeven van onze school. Maar wellicht zijn er toch nog wat vragen. Je mag ons je vraag altijd mailen op vraag@ghc.nl, maar we hebben ook de 10 meest gestelde vragen op een rijtje gezet.Â
HOE MELD IK MIJ AAN?
Aanmelding zal plaatsvinden tussen 17 en 30 maart 2025. Meer informatie over de procedure volgt t.z.t. op onze site.
IK WIL GRAAG BIJ MIJN VRIENDEN IN DE KLAS. KAN DAT?
Jazeker! Wij hebben een zgn. vriendjesformulier. Daarop kun je precies aangeven bij wie je in de klas wil zitten. Je moet natuurlijk wel hetzelfde niveau-advies hebben als je vriend/vriendin en we hebben ook zelf bepaalde regels. De basisschool heeft dit formulier maar je kunt het ook hierdownloaden.
MIJN KIND HEEFT EXTRA HULP NODIG. HOE WERKT DAT BIJ GRAAF HUYN?
Soms heb je als leerling even extra aandacht nodig. Die aandacht kan te maken hebben met bepaalde leerstof die niet begrepen wordt. Of misschien spelen er problemen rondom dyslexie of dyscalculie. Het kan ook zijn dat je je niet prettig voelt in de groep of dat het thuis niet lekker loopt.
Zijn er zorgen of vragen, dan is de mentor het eerste aanspreekpunt. Van daaruit kan gekeken worden naar de vraag en naar de ondersteuningsmogelijkheden die intern (en soms extern) geboden kunnen worden. Op ons zgn. ‘coachplein’ zit een team van leerlingcoördinatoren, schoolmaatschappelijk werk, orthopedagoog en psycholoog om ondersteuning te bieden. Daarnaast hebben wij collega’s die gespecialiseerd zijn in b.v. dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, weerbaarheid etc.
WELKE ACTIVITEITEN ORGANISEERT GRAAF HUYN?
Wij vinden het belangrijk dat school meer is dan een plek waar je goed onderwijs krijgt. Het is ook de plek waar je sociale vaardigheden ontwikkelt en je op je gemak voelt tussen vrienden. We zijn dan ook van mening dat sociale activiteiten, bijdragen aan het je fijn voelen op school.
Om je een idee te geven, dit schooljaar zijn er de volgende activiteiten.
De Graaf Huyn leesclub: samen lezen en boeken bespreken (ook voor de lijst)
De ontbijthoek: elke schooldag tussen 7.45-8.15 is er gratis ontbijt + fruit.
De Filmclub: films kijken, bespreken en ook zelf maken.
De weggeefwinkel: een kringloopwinkel voor en door scholieren/personeel.
Het Schoolkoor: elke week een half uur samen zingen.
AV-team: Leer techniek in de praktijk bij het AV-team.Â
IN WELK GEBOUW KRIJG IK LES?
De vakken zitten verdeeld over de twee gebouwen (het oranje en het paarse gebouw) waardoor iedereen in beide gebouwen les heeft. Bijna iedereen, want Focus heeft een vaste plek binnen school.
MIJN KIND HEEFT TL-ADVIES. WELKE DAKPANKLAS IS DAN GESCHIKT?
Als je kind een schooladvies krijgt, dan zijn er twee dakpanklassen die in aanmerking komen. Een dakpanklas met een niveau lager erbij, of met een niveau hoger erbij. Bespreek met de basisschool wat de beste optie is voor jouw kind. De basisschool zal ook samen met ons bekijken wat de beste optie. In geval van b.v. TL-advies (bij ons heet dit mavo), kan er dus gekozen worden voor KB/mavo of mavo/havo.
Bij Graaf Huyn hebben we de volgende dakpan-brugklassen:
Vmbo-BB/KB (BK)
Vmbo-KB/Mavo (KM)
Mavo-Havo (MH)
Havo-Atheneum (HA)
Atheneum-Gymnasium (AG)
Meer informatie over de dakpanklassen vind je hier.
IS ER EEN APARTE FIETSENSTALLING EN OVERBLIJFPLEK VOOR BRUGKLASSERS?
Er is een aparte fietsenstalling voor alle brugklassers. De overblijfplek voor klas 1 is binnen in de kantine van het hoofdgebouw een apart gedeelte met aangrenzend een buitenruimte.
WELKE VAKKEN KRIJG JE IN DE BRUGKLAS?
Afhankelijk van het niveau dat je volgt, is er een passend vakkenpakket. Zo is er in het vwo al een uurtje ‘Klassieke taal en cultuur’ en in de VMBO-brugklassen 2 uur Nastech. Als je exact wil weten welke vakken je kind krijgt, klik dan hier voor de meeste up-to-date lessentabel.
WAT DOEN JULLIE AAN STUDIEBEGELEIDING?
De overgang naar de middelbare school is best groot. Kinderen hebben vaak nog niet geleerd hoe ze moeten leren, hun dag wordt drukker, er zijn meer vakken. Een hele uitdaging voor een brugklasser. Het is daarom belangrijk dat we ze leren, hoe ze hun huiswerk kunnen verdelen, maar ook hoe ze moeten leren, wat wel en wat niet werkt. Wij hebben daarom in bijna elke brugklas, 1 of 2 uur studiebegeleiding.
Studiebegeleiding Uniek, heeft ook een plek in onze school.
Ik ga komend schooljaar bij jullie starten, wat nu?
Als je komend schooljaar naar onze brugklas komt, dan kom je op 24 juni 2025Â met kennismaken met je klas. Je krijgt dan alle info zoals wanneer start school, welke spullen moet je je kopen in de vakantie, wie jouw mentor wordt en bij wie je in de klas zit. Noteer alvast 25 juni in je agenda, meer info volgt na aanmelding.