Groep 7/8

HALLO! BEN JIJ NIEUWSGIERIG NAAR ONS?

Misschien start jij in het nieuwe schooljaar op Graaf Huyn. Of zit je op een andere middelbare school, maar wil je meer over ons weten omdat het je hier heel leuk lijkt (en dat is ook zo!). Hier kun je meer over het Graaf Huyn leren. 

Welk niveau onderwijs je ook gaat volgen, Graaf Huyn heeft ze allemaal: vmbo basis en kader, mavo, havo, atheneum en gymnasium. We noemen dit de reguliere onderwijsstroom.

Voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen bieden we ook de gepersonaliseerde onderwijsvorm FOCUS aan. Hierbij ligt de nadruk op leren in je eigen tempo en op eigen niveau. Daarbij kun je kiezen uit twee richtingen: bewegen of muziek.

Voor basis- en kaderleerlingen hebben we een ruim aanbod aan keuzevakken zoals webshop, wonen & design, bijzondere keuken en 3d tekenen.

Heb je een havo- of vwo-advies en wil je graag verder groeien in de wereld van onderzoeken en ontwerpen? Dan is ons Technasium misschien een goede keuze voor jou.

Meer over onze onderwijsvormen vind je hier op onze website! Wil je weten wat, naast ons onderwijs, onze school nou typisch Graaf Huyn maakt? Kijk dan hier

JOUW BRUGKLAS

Ondanks dat je vanuit de basisschool een advies hebt gekregen, vinden wij het belangrijk dat je de tijd krijgt om te ontdekken welke onderwijsvorm het best bij jou past. Daarom zit je samen met je vrienden en vriendinnen, in een dakpanbrugklas.

Je vindt bij ons vijf varianten: BB/KB, KB/mavo, mavo/havo, havo/atheneum en atheneum/gymnasium. Je wordt in deze periode zorgvuldig begeleid door o.a. je mentor, zodat je op een verantwoorde manier kunt doorstromen naar het niveau dat het best bij jou past.

DSC 7956

BEGELEIDING

Je gaat naar de middelbare school. Best een grote stap en misschien ook wel spannend. Daarom krijg je de eerste drie dagen, onder begeleiding van je mentor, een uitgebreide introductie. Zo maken we je wegwijs in je nieuwe omgeving en leer je je klas en docenten kennen. Dat is een goede start!

Je mentor is de spil in de leerlingbegeleiding op Graaf Huyn en zorgt er samen met jou en je ouders voor dat je een fijne tijd bij ons hebt en verder groeit in wat jij belangrijk vindt. Samen met je mentor kijk je naar je cijfers, je welzijn en naar je toekomstplannen.

Uiteraard hebben we ook een korte lijn met je ouders. We vinden het belangrijk je wat extra steun en begeleiding te bieden bij het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen met bijvoorbeeld je planning of manier van studeren. Daarom bieden we studiebegeleiding in bijna alle brugklassen.

Soms heb je als leerling extra aandacht nodig. Zo kun je moeite hebben met bepaalde leerstof. Of misschien spelen er problemen rondom dyslexie of dyscalculie. Het kan ook zijn dat je je niet zo prettig voelt in een groep of dat het thuis even niet lekker loopt. Dan kun je terecht bij ons Coachplein. Daar zoeken we samen met jou naar een passende oplossing.

MEER DAN GOED ONDERWIJS ALLEEN

Onze docenten zorgen voor inspirerende lessen. Maar om verder te groeien vind je bij ons meer dan goed onderwijs alleen. We organiseren allerlei leuke events zoals theatervoorstellingen, een dagelijks schoolontbijt en lekker sporten na schooltijd.

We ontdekken graag steden zoals Praag, Berlijn of Parijs. Je kunt je mening over gelezen boeken delen in de leesclub of je stem laten horen in ons schoolkoor. Er is dus altijd iets te doen bij Graaf Huyn, van pure ontspanning tot het verbreden van jouw blikveld. Je zult je niet snel vervelen...

LEER ONS KENNEN

Goed onderwijs, oog voor jouw talenten, ruimte voor ontwikkeling. Maar hoe voelt dat nou in de praktijk? Als het goed is ben je naar (een van) onze kennismakingsactiviteiten. De keuze was reuze, net zoals met ons onderwijs! Heb je nu toch nog vragen, of wil je nog een keer langs komen om met iemand te praten, meld je dan gerust bij Petra (petra.daemen@stichtinglvo.nl).