3-4-2023 maandag 3 april 2023

Weggeefwinkel Graaf Huyn (1) (1)
SCHOOLONTBIJT 1 (1)
Work Out

L1mburg Centraal meldde onlangs dat het Rode Kruis ontbijttassen uitdeelt op scholen in Venray. Dagblad de Limburger kopte diezelfde week “Aantal ouders dat schoolspullen niet kan betalen explosief gestegen in Limburg”.

Met de stijgende prijzen, hoge energiekosten etc. is het voor veel mensen een uitdaging om het hoofd boven water te houden. Laat staan om geld opzij te zetten voor allerlei extraatjes die door het jaar nodig zijn.

 

Allemaal gratis

Wij proberen hier bij Graaf Huyn rekening mee te houden. Zo hebben wij een aantal mooie projecten met hulp van personeel en vrijwilligers van de grond gekregen:

 

GRATIS ONTBIJT: elke ochtend tussen 7.45-8.15 uur is er voor alle leerlingen een ontbijt in de kantine van het paarse gebouw. In deze gezellige ontbijthoek komen dagelijks zeker zo’n 30 leerlingen samen om te ontbijten en al kletsend met een kopje thee de dag te beginnen. Van een appel of een bakje yoghurt tot een tosti-to-go! Simpel, gezond en vers bereid door een team van vrijwilligers  en met hulp van een (eenmalige) gemeentelijke subsidie. Dus wees welkom in de ontbijthoek  alle doordeweekse dagen van 7.45-8.15 uur.

 

WEGGEEFWINKEL: een winkel in school met kleding, accessoires, spelletjes, toiletartikelen en soms ook schoolspullen. Dit initiatief is er voor en door leerlingen en wordt begeleid door mevrouw Hellenbrand.  Je vindt de winkel in lokaal 004 (in het paarse gebouw). Kijk voor meer informatie HIER 

 

GRATIS SPORTEN: Elke dag na school kunnen leerlingen gratis sporten. Er zijn diverse initiatieven waarbij er trainingen worden aangeboden in verschillende sporten. Maar je kunt ook dagelijks terecht in de sporthal en het krachthonk. Meer informatie en aanmelden kan via de docenten LO. Gewoon langskomen en eens kijken of het je bevalt, kan zeker ook!

 

HOBBY’S: er zijn na school een aantal 'clubjes' waar je zonder contributie te betalen gebruik van kunt maken. Zo is er de filmclub, het schoolkoor, de leesclub. Bij interesse kun je je melden bij m.walter@stichtinglvo.nl (film), j.hissel@stichtinglvo.nl (koor), r.vluggen@stichtinglvo.nl (leesclub).

 

Kortom, veel mogelijkheden om zonder budget, toch heel leuke dingen te kunnen doen. We wijzen jullie er ook graag op dat er via www.samenvoorallekinderen.nl of www.leergeld.nl een aanvraag kan worden gedaan voor schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag of een uitje.