2-12-2022 vrijdag 2 december 2022

Dansteam 'The Pack' met Maddy Martens wereldkampioen HipHop.

Een wereldkampioen op onze school, dat maken we niet elke dag mee! Maddy Martens, leerling van 2 atheneum, werd met haar team, op 29 oktober eerste op het WK-HIPHOP in Portugal! Maddy is 13 jaar oud en danst al van kleins af aan. Eerst danste ze in Sittard, maar een poosje geleden switchte ze naar dansvereniging Benito Dean in Brunssum.

Maddy maakte bewust de keuze om bij deze club te gaan dansen, vanwege de professionele omgeving. Er wordt op hoog niveau gedanst, veel en zwaar getraind. Niet niks als je als 13-jarige zo’n droom hebt, die je wil combineren met school.

Maar Maddy’s passie is enorm groot, ze krijgt alle steun van haar ouders en ze is zeer fanatiek en gedisciplineerd. Kortom, alles wat er nodig is om succesvol te zijn. Maar school gaat voor zegt Maddy, er is met dansen geen droog brood te verdienen 😄. Het weerhoudt haar niet om alles te geven en mét resultaat!

WK in Obidos - Portugal

Want in de herfstvakantie (27-29 oktober) ging zij met haar dansschool naar het WK in Portugal. Daar kwam ze uit in twee teams: D&D Squad (een groep van 9 dansers onder 18 jaar) en The Pack; een groot team van 40 dansers tussen de 9 en 14 jaar. De eerste dag in Obidos was een verkenningsronde: even voelen hoe de dansvloer is; stroef, verend etc. “Het voelde goed” zegt Maddy.

Dag 2 was de kwartfinale voor beide groepen. Ook dat ging goed, maar Maddy viel tijdens de performance van D&D Squad. Desondanks werd de halve finale gehaald en die ging vlekkeloos! De jury was erg onder de indruk vanwege de grote hoeveelheid trucjes in de dans; “Daar staat Benito Dean om bekend en dat levert ons veel punten op!”

Dag 3 was weer eerst even trainen en alles oefenen en de semi-finales werden gehaald; op naar de finale! . In de finale (waar 8 groepen aan deelnemen) gingen beide teams goed. Het lange wachten was enorm spannend. En wat opviel was, dat Portugal wel verdacht vaak als winnaar uit de bus kwam! Hmmm 🤔.

En boom 💥

Toen de omroeper meldde dat D&D Squad 6e was geworden, was iedereen verbaast en teleurgesteld, want in de peiling stonden ze in de top3! Voor Maddy was dit even slikken, ze is heel competitief en dit voelde erg oneerlijk. Maar toen kwam de uitslag van de categorie waar The Pack in meedeed en boom 💥: de eerste plek -> WERELDKAMPIOEN HIPHOP 2022.

Na al die keren dat het Portugese volkslied werd gedraaid, was het Wilhelmus een welkome afwisseling en het hele team zong uit volle borst mee. Dik tevreden en met een gouden medaille vlogen ze naar huis. Rondom haar huis was er versiert, een huldiging op het gemeentehuis van Brunssum volgde en er werd natuurlijk gefeest.

Van feest naar focus

Niet te lang, want Maddy heeft haar focus alweer volle bak op school én op het EK en WK in 2023! 

Wil jij ook hip hop dansen? Check dan even de mogelijkheden bij 'Meer Bewegen' daar worden danslessen aangeboden die voor elke Graaf Huyn leerling, gratis zijn en gewoon na school in de gymzaal plaatsvinden. Lees hier meer