15-5-2024 woensdag 15 mei 2024

Wat een geslaagde gastles!

Steiger 9
STEIGERBOUW - ZO GEK NOG NIET !
Op 15 mei was het zover: de 3e jaars leerlingen van PIE kregen de hele dag een gastles steigerbouw van The Yellow Academy uit Sittard. Een fantastische manier om gewoon zelf te ervaren wat steigerbouw inhoudt, wat er allemaal bij komt kijken en of het misschien iets is dat ze in de toekomst zouden willen doen.
We trapten de dag af met een gezamenlijke uitleg over het opbouwen van een steiger, de veiligheid en wat vermakelijke praktijkvoorbeelden. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst. Groep 1 bleef buiten en ging aan de slag met het maken van de basis voor de 2 niveaus hoge steiger.
Groep 2, kreeg binnen instructie en theorie over veiligheid en bouwkundige elementen. Ze oefenden met bouwen door spaghetti te gebruiken als leggers en staanders en marshmallows als de verbindingselementen. Dikke pret.
Halverwege werd er gewisseld en het eindresultaat om 13 uur was een tweelaags steiger, die nog stevig stond ook 😉. Heerlijk om te zien hoe onze leerlingen gefocust en hard werkten. Er werd al stevig nagedacht over bijbaantjes in de steigerbouw 💰
Veel dank aan The Yellow Academy die deze gastles perfect verzorgd hebben.