16-4-2024 dinsdag 16 april 2024

UPCYCLING & SCHOOL-EXPO

Fashion6

WORKSHOPS UPCYCLING & SCHOOL EXPO

Je hebt ze vast al zien staan, de dames en heren in de ‘etalage’ in de oranje hal. Ze zijn het resultaat van een week lang workshops voor alle tweede klassers in maart, Deze groep leerlingen heeft in het kader van de week van de circulaire economie korte workshops gevolgd op het gebied van up-cycling.

Textiel afvalberg

Voordat ze onder leiding van mode designer Loes van Nijnatten of Sanne Janssen aan de slag gingen, kregen ze eerst een korte docu te zien over fast fashion en de enorme textiel afvalberg in Afrika. Ze gingen aan de slag met het pimpen van hun eigen sneakers, maar werden ook creatief uitgedaagd om van oude kleding een nieuw, hip, kledingstuk te maken. En dan bedoel ik ook echt maken!

Achter de naaimachine

Van stoere hoodies tot strakke crop-tops gingen onder de naaimachine. Oh en die naaimachines moesten worden ‘ingeregen’ en hadden twee draadjes en ineens liep alles vast en moest een hele kluwen ontward worden. Maar de resultaten mogen er wezen. Trotse gezichten, blije koppies en een geslaagde les.

De kledingstukken waren te mooi om niet tentoongesteld te worden, vandaar dat deze SCHOOL-EXPO de komende weken te bewonderen is vanuit de oranje hal.