15-12-2023 vrijdag 15 december 2023

“Begin nou toch eens op tijd met leren”, “Je moet je huiswerk ook verdelen, lieve schat”, “Sorry hoor maar maak dan ook eens een planning”! 🤯

Studievaardigheden1

“Begin nou toch eens op tijd met leren”, “Je moet je huiswerk verdelen, lieve schat”, “Sorry hoor maar maak dan ook eens een planning”!

Als leerling of ouder van, heb je dit vast vaker gehoord of gezegd. Begrijpelijk, want huiswerk en toetsen combineren met school, hobby’s en bijbaantjes is niet gemakkelijk. En als je niet een beetje plant, dan is het al snel te veel, begin je te laat en krijg je het huiswerk niet op tijd af.

Vaardigheden zoals plannen, vooruitkijken, organisatie en timemanagement, zijn dingen die je gaande de puberteit kunt leren en trainen. Maar, dan moet je natuurlijk wel weten hoe!

Om daar een handje bij te helpen, hebben we studievaardigheden standaard in de lessentabel zitten voor een aantal klassen. Er is studiebegeleiding op school en er is leerlingen helpen leerlingen.

Om er nog een schepje bovenop te doen, gaven we vorige maand een workshop studievaardigheden voor zowel ouders als leerlingen van havo/vwo 4 t/m 6! De groep kreeg eerst een stukje theorie en  konden daarna m.b.v. testjes zelf bepalen welke manier van leren het beste bij hen past. Daarna ging iedereen actief aan de slag met het plannen voor de komende toetsweek. De motivatie bij de leerlingen en de betrokkenheid van de ouders was goed merkbaar.

Deze workshop werd door zowel ouders als leerlingen als zeer waardevol ervaren. Binnenkort volgt zo’n avond voor de leerlingen van BB/KB en mavo.

Infoavond Studievaardigheden H4 V4 5 Op 20 11 23 3
Infoavond Studievaardigheden H4 V4 5 Op 20 11 23 2
Infoavond Studievaardigheden H4 V4 5 Op 20 11 23