13-11-2023 maandag 13 november 2023

Wat zou er gebeuren als theatermakers structureel op een middelbare school aan de slag gaan? Zou dat het mentale welzijn van leerlingen kunnen verhogen?

Artist In School Still 2 QA
1Burgerschapsdag

Begin 2022 ging bij ons op school het project Artist in School van start. Voor de twee artiesten in kwestie een artistiek project, voor ons een spannend 'out of the box' plan waarvan we niet wisten hoe en wat het effect zou zijn.

Het pakte goed uit! Heel goed. En binnen de kortste keren was het duo Anoek en Mees onmisbaar op onze school. We werden vrolijk van ze, ze spoorden ons aan tot anders denken en brachten nieuwe ideeën onze school in.

De ervaringen van afgelopen schooljaar zijn door het duo recent gepresenteerd tijdens een live ‘Theater-Talk’. Deze presentatie is nu uitgebracht als film, zodat Artist in School breder kan worden gedeeld met professionals uit het onderwijs, welzijn en de culturele sector. 

We zijn enorm trots dat we het aandurfden, dankbaar voor alles wat het ons gebracht heeft en enorm blij dat we het project met nog een jaar konden verlengen! 

Bekijk de Theater-Talk en laat je inspireren! Of lees meer over het project op de site van Het Laagland.