28-11-2023 dinsdag 28 november 2023

Image00004
Afbeelding4


EINDHOVEN de gekste!

Een stad met volop innovatieve, experimentele en maatschappijkritische Kunst in onze snelle en technologische omgeving.


De bovenbouwleerlingen met tekenen als eindexamenvak zijn op vrijdag 24 november op ontdekkingsreis gegaan binnen de modernistische Kunstwereld in het Van Abbemuseum te Eindhoven. Een museum dat oud en nieuw combineert en hierdoor middenin het leven staat.

De leerlingen kregen een examenrondleiding langs de hedendaagse kunst van bekende en onbekende namen uit het Kunstboek als Marlene Dumas, Picasso, Chagall en Mondriaan. Hierdoor worden de verhalen bij de kunstwerken uit het boek, syllabus en projectie van de beamer in het leslokaal een stuk tastbaarder en levendiger dan ooit.


Het museum maakte het mogelijk dat je als bezoeker de kunstwerken kon aanraken d.m.v. kleine 3-dimensionale replica’s naast het oorspronkelijke werk te plaatsen. Eindelijk was het mogelijk om in een museum, echte kunst te betasten zonder dat er een alarm afgaat of een toezichthouder je achtervolgt.


In de middag gingen alle leerlingen zelfstandig op pad in het museum om een eigen gekozen kunstwerk praktisch te analyseren. Zittend op de grond voor het kunstwerk werd er volop nagetekend als ware kunstvervalsers.
Op het einde van de dag was er een klein moment om te shoppen, om uiteindelijk voldaan richting Geleen city te reizen.

Dank aan het begeleidende collega’s; Sonja Hellenbrand, Anky Stiphout, Ramona Mellado Nolasco en Britt van Wijhe en Prasanna Brandts!

Image00001
Afbeelding5
Afbeelding6