16-9-2022

Wapperweek
Wappertuin1

Ook wij zijn Geleen-Zuid

En daarom werken wij mee aan de Wappertuin. Ja, je leest het goed: WA-PPER tuin, een samenvoeging van Wagenaar- en de pijPPERflat, want precies op de hoek van die twee straten is er deze zomer, door zo’n 30 Oekraiense gezinnen een tuin aangelegd. En niet zomaar een tuin. Je vindt er moestuinvakken, bloemenperken, compostbakken en een speelweide voor de honden.

De Wappertuin is een samenwerking tussen ZoWonen, Stichting de Rollen, Tuinen van Zuid, Vidar en Graaf Huyn. Toen we gevraagd werden om mee te doen aan dit project hebben we volmondig ja gezegd. Want ja, ook wij zijn Geleen Zuid. Maar we doen ook mee,  omdat het perfect past bij ons keuzevak Voeding & Beweging.

Wat houdt dat in zo’n keuzevak?

In leerjaar 3 kunnen vmbo-leerlingen kiezen uit een aantal keuzevakken waarin ze dan gedurende 16 weken, maar liefst 6 uur per week onderwijs in krijgen. Dat kan zijn “Ondernemen & webshop”, “Mode & design”, “3D-vormgeving en printen” of dus Voeding & Beweging.

Dit keuzevak gaat dus dieper in op: gezond leven, voeding, wat eet een atleet, wat is keto, veganistisch en vegetarisch. En gaat van beweegles, yoga of bootcamp tot een sportactiviteit voor bejaarden op een stoel bedenken én ook geven.

De Wappertuin, past daar heel goed bij want wij mogen een compleet moestuinvak gaan onderhouden en zaaien/aanplanten met groentes en kruiden. We gaan er onkruid wieden en bemesten en hopen met de oogst, es god bleef ;), ingrediënten te hebben voor onze onze kooklessen.

De start maakten we op 12 september, toen de zon nog lekker scheen. Maar ook bij weer en wind gaan maar deze 20 leerlingen voor ‘hun’ plantenkinderen zorgen. Tjonge jonge, je zult maar Graaf Huyn-er zijn …..

Wappertuin2
Wappertuin3
Wappertuin4