7-2-2022 maandag 7 februari 2022

Oproep

Oproep tot het invullen van vragenlijsten 

Wetenschap is geweldig. Er worden zoveel uitvindingen gedaan, er worden zoveel mensen geholpen. Maar om dat te bereiken, heb je juist ook mensen nodig! In dit geval jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, de leeftijd van onze leerlingen. Graaf Huyn roept de leerlingen op om een bijdrage te doen aan de wetenschap.  

Waar gaat het om? 

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van vragenlijsten om klachten in te schatten. Om deze klachten goed in te schatten en dus de juiste hulp te kunnen bieden, moeten die vragenlijsten wel correct worden ingevuld. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen vragenlijsten soms niet goed invullen en dat er dan een verkeerde uitslag uitkomt. En daar heeft natuurlijk niemand baat bij. Nu zijn er enkele vragenlijsten ontwikkeld om de kwaliteit van psychologisch onderzoek te beoordelen. Zuyderland en Universiteit Maastricht willen graag weten of deze vragenlijsten ook bij de leeftijdsgroep 12-18 jaar bruikbaar zijn.  

Wat kun jij doen? 

Doe mee en help! Voor maar drie kwartiertjes van jouw tijd, lever je een waardevolle bijdrage aan dit onderzoek en het levert je ook nog iets leuks op: een Bol-bon van 7,50 euro. Bovendien maak je kans op het winnen van een Ipad! Meld je met je naam en telefoonnummer bij Leona Blanken (onderzoek.l.blanken@zuyderland.nl).  Zie de flyer voor meer informatie.