14-10-2022

Silent Disco 5

Silent disco in de pauze

“Zeg, die Artists in School, die Anoek en Mees, wat doen die nou eigenlijk”. Oh man, als ik je dat eens kon vertellen. Ze mingelen met onze leerlingen, bevragen hen wat er anders, beter, mooier kan en wat er al heel goed is. Waar de behoeftes liggen, wat hen bezighoudt en wat een school nou leuk maakt.

Zo was een van de uitspraken van een leerling: “Er gebeurt hier zo weinig onverwachts, zouden we maar eens een keertje gaan dansen met z’n allen!”

Nou dat was niet aan dovemans oren gezegd! In no time werden er posters gemaakt, opgehangen, een playlist voorbereid en hoppetee: twee pauzes pret met de ‘silent disco’.

En hoe ziet zoiets er nou uit, wat er gebeurt er nou? Ik kende het niet, dus ging kijken. En man wat was dat leuk. Er werden draadloze koptelefoons uitgedeeld, verbonden met de playlist dus iedereen kreeg dezelfde disco deuntjes te horen.

Met als gevolg: swingende heupen, blije gezichten en spontane poses voor de selfie. Maar ook afwachtende houdingen, onderzoekende blikken en uitspraken als ‘no way ga ik hier dansen’. Allemaal goed. Er was iets onverwachts gebeurt en dat was heerlijk. Het brein weer even geprikkeld en door.

Op de vraag “is dit voor herhaling vatbaar’ antwoordde echt elke leerling met ja. Wordt dus vervolgd!

PS: Meer weten over Artist in School? Onze Anouk en Mees werden onlangs geïnterviewd door L1. Je leest het verhaal HIER.

 

 

Silent Disco 2
Silent Disco (2)
Silent Disco 7