19-5-2021

Vrouwenvoetbal zit in de lift 

Fortuna ’54 is een vrouwenvoetbalvereniging waarvan het eerste team voetbalt in de Topklasse. In samenwerking met de KNVB en verenigingen in de omgeving wil deze club uit Sittard-Geleen, het vrouwenvoetbal beter op de kaart zetten in Limburg. Om dit doel te bereiken organiseren ze trainingen voor meiden tot 18 jaar in samenwerking met verschillende scholen. De trainingen hebben twee doelen:

  • Door laagdrempelige trainingen te verzorgen op school, zo veel mogelijk meiden enthousiasmeren voor de voetbalsport. Als deelneemsters het leuk vinden om te blijven voetballen wordt er samen bekeken of dit bij een vereniging in de omgeving kan of dat ze vrijblijvend op school blijven deelnemen aan de trainingen (hierbij er vanuit gaande dat er voldoende belangstelling is).
  • Kijken of er in deze groep enthousiaste meiden talent zit dat verder wil en kan in de topsport.
Fortuna54

 

Graaf Huyn vindt dit een mooi initiatief en wil dit graag faciliteren. Dus in samenwerking met Fortuna ’54 worden er 4 trainingen verzorgd na school op de kunstgrasvelden van Geleen-Zuid.

De trainingen beginnen op vrijdag 4 juni om 13.45 uur en zullen vervolgens 4 vrijdagen achter elkaar verzorgd worden.

Heb jij zin om mee te doen? Denkt u dat uw dochter zin heeft om mee te doen? Geef jezelf of haar dan op via het volgende mailadres, m.hempe@stichtinglvo.nl.