22-2-2021

Meneer Van Rijt2

Hup op de fiets, en even bij je leerlingen langs.
Je zult maar zo'n docent (in je team) hebben! Eentje met ๐Ÿงก voor de leerlingen! Eentje die gewoon op z'n fiets springt en bij zijn leerlingen langs gaat! Graaf Huyn heeft 'm: Meneer van Rijt!

En dit zegt meneer Van Rijt er zelf over: "Sinds halverwege december komen de meeste leerlingen niet meer naar school. Zij missen het sociale contact met elkaar maar ook met de leraar. De motivatie om te werken zakt bij hen weg terwijl ze moe en futloos voor het scherm hangen.

Een goed voorbeeld doet meer dan tegen schermpjes aan praten en dus ben ik de fietstochten gaan plannen. Een paar minuutjes kletsen aan de deur geeft veel informatie over het welzijn van de leerling, zijn thuis/werk situatie en welbevinden.

Veel leerlingen zie je opfleuren als ik aankom. Ze staan al achter de deur klaar omdat ze weten dat ik eraan kom. Een enkeling levert vertwijfelt zijn onvolledige werk in en beseft dan dat er wel degelijk gewerkt had moeten worden. Een compliment van de docent doet dan veel goeds.

Ik moedig ze aan om ook te sporten en breng ze een nieuwe GHC-pen voor het volgende schrift (niet onbelangrijk nu de winkels dicht zijn). Het enthousiasme van de leerlingen helpt ook mij ervoor te blijven gaan en de kilometers weg te trappen ook in minder mooi weer." Kijk hieronder voor het videoverslag ๐Ÿ˜

Meneer Van Rijt1
Meneer Van Rijt 3
Meneer Van Rijt 4