20-12-2021

Coronavirus

Lockdown en onderwijs op GHC

In de persconferentie van 18 december jl. is een lockdown aangekondigd om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen en om de druk op de zorg zo veel mogelijk te beperken. De lockdown duurt van zondag 19 december tot en met vrijdag 14 januari. De maatregelen zijn na te lezen op de website van de rijksoverheid. Een van de maatregelen is dat alle onderwijsinstellingen gesloten worden.

Onze school is vanaf aanstaande maandag 20 december tot en met 9 januari gesloten voor fysieke lessen. Voor leerlingen met ouders die een cruciaal beroep hebben, is noodopvang beschikbaar tot en met 24 december aanstaande. Ouders met een cruciaal beroep kunnen hun kind aanmelden bij de receptie in de ochtenduren de dag vóór de opvang.

 

De laatste week voor de kerstvakantie

Er vinden in deze week geen onderwijsactiviteiten fysiek op school plaats met uitzondering van:

- schoolexamen(s)/pta’s op dinsdag 21 december voor examenklassen en voorexamenklassen;

- de modeshow voor de leerlingen van het keuzevak Mode & Design.

Dit betekent dat leerlingen die geen schoolexamens maken of deelnemen aan de modeshow vrij zijn. Let op: het inhalen van voortgangstoetsen gaat niet door. Alleen pta-toetsen worden volgens planning ingehaald.

 

Na de kerstvakantie

Van 25 december tot en met 9 januari 2022 is het kerstvakantie. Als het mogelijk is zal de school op 10 januari weer open zijn voor lessen, maar we bereiden ons erop voor dat de lessen op maandag 10 januari online zullen zijn. Het kabinet beslist namelijk op 3 januari of de scholen vanaf 10 januari fysiek weer opengaan of dat de lessen online zullen zijn. We laten je zo snel mogelijk weten wat dit betekent voor de lessen en roosters van de leerlingen, in het bijzonder van de eindexamenleerlingen.

We hadden het graag anders gezien omdat het naar school gaan voor onze leerlingen zo ontzettend belangrijk is. Het is nu helaas niet anders en ook na de kerstvakantie zetten wij alles op alles om de (online) lessen zo goed mogelijk te organiseren.

Voor individuele vragen kan contact worden opgenomen met de mentor. In de loop van de komende week verschijnt er nog een nieuwsbrief met de laatste informatie.