1-12-2021

Excursie Tekenen “Marres”

Op de valreep hebben de bovenbouwleerlingen (M4/H4/H5/V4/V5/V6), met tekenen als eindexamenvak, kunnen genieten van een excursie naar Marres (Huis voor Hedendaagse cultuur) in Maastricht. Deze excursie vond afgelopen vrijdag 26 november 2021 plaats.

Het was een zeer dynamische excursie waarin de leerlingen werden uitgedaagd om alle zintuigen (ruiken, zien, voelen en horen) te gebruiken en de kunst om hen heen te ervaren. De leerlingen bezochten verschillende kamers met ieder hun eigen sfeer. De gevolgen van deze sfeer op de zintuigen werden genoteerd op een kijkwijzer.

Daarnaast kregen ze een rondleiding van een museumdocent. Hier zorgde de thematiek van de collectie “Vrijheid & Liefde” voor verbindende gesprekstof tussen de leerlingen. De collectie was een confronterende spiegel van de huidige omstandigheden waarin de jongeren zich op dit moment ontwikkelen.

Als klap op de vuurpijl kregen de leerlingen ook nog een historische wandeling door “Mestreech”. Vooral de geuren en geluiden werden extra geprikkeld bij o.a. de verschillende basilieken.

Het was een sociale en warme excursie onder koude weersomstandigheden, waar leerlingen en kunstdocenten een bijzonder en voelbaar experiment op kunstgebied hebben mogen beleven. Met dank aan de educatie afdeling Marres!

Excursie Tekenen1
Exc Tek 2
Exc Tek 4
Exc Tek 3