12-10-2021

DSC 8034

Meesterproef Technasium

Sinds 2013 is onze school een technasium. Het technasium is een landelijke onderwijsformule voor bèta-onderwijs op havo- en vwo-niveau.

Alle technasiumleerlingen krijgen het vak O&O. Dit staat voor Onderzoek & Ontwerpen. Tijdens O&O lossen leerlingen vraagstukken op voor échte opdrachtgevers. Meestal met behulp van techniek en technologie. De Meesterproef is het eindexamenproject van het vak O&O. Leerlingen zijn er het hele laatste jaar mee bezig.

De Meesterproef is net zo leuk en spannend als het klinkt. Alles wat de leerlingen tot nu toe geleerd hebben komt hier samen. En ze leren er nog steeds heel veel van! Soms kunnen ze ook wat hulp gebruiken. In onderstaande video zie je een voorbeeld van een Meesterproef en de hulpvraag die erbij hoort. En wil je meer weten over het technasium op GHC? Klik dan op de link! 

Hulpvraag Meesterproef H5