23-9-2020

MURAL GRAAF HUYN

We zijn apetrots!

Deze week zijn de kunstenaars Collin van der Sluijs en Jorn Gruijters een muurschildering van maar liefst 7 bij 12 meter aan het maken op onze school. Deze kunstenaars zijn begin dit jaar in opdracht van GHC een ontwerp gaan maken voor een muurschildering ter ere van de 400e verjaardag van Graaf Huyn.

Het idee was een mural waarin het verleden, het heden en de toekomst van de school in werd uitgebeeld. De leerlingen hebben hun idee├źn kunnen geven hierover en deze zijn door Collin verwerkt in het uiteindelijke ontwerp. Maar daar bleef de inbreng van de leerlingen niet bij. De eerste streken zijn gezet door Fleur Berger en Lynn Knols en gedurende de week mochten meerdere leerlingen mee de hoogwerker om mee te werken aan het eindresultaat.

Vrijdag 25 september is de muurschildering klaar en zullen we toasten op dit kunstwerk van en voor ons allemaal.