18-11-2020

Corona Regels 3

Beste leerlingen, beste ouders,

Dinsdagavond 17 november  is in de persconferentie gezegd dat het aantal coronabesmettingen in Nederland daalt. We houden ons aan de maatregelen en dat heeft een positief effect. Omdat het aantal besmettingen nog verder moet dalen, wordt de gedeeltelijke lockdown voortgezet. Deze maatregelen staan op de website van de rijksoverheid. Wat betekent dit voor onze leerlingen en onze school?

Mondkapjes

Op Rijksoverheid.nl staat bij de maatregelen vanaf 19 november: In het voortgezet onderwijs (vo), mbo en hoger onderwijs (ho) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.

Het dragen van het mondkapje op school is vanaf 19 november nog steeds verplicht. Als school houden we ons aan deze maatregel. Op 1 december wordt het dragen van een mondkapje landelijk verplicht. Op onze school dragen we al een paar weken mondkapjes buiten de lessen. We vragen alle leerlingen om dit te blijven doen en vol te houden. Het mondkapje is verplicht buiten de les in het gebouw tijdens verplaatsingen, maar ook tijdens de zgn. ‘praktijklessen’. Wij zullen leerlingen blijven aanspreken op de naleving van de coronaregels in onze school. Heb je geen mondkapje bij je, dan koop je er één bij de receptie.

Testen en quarantaine vanaf 1 december
Vanaf 1 december kan iemand ook getest worden als hij of zij geen klachten heeft, maar wel risico heeft gelopen op een besmetting. Dus als een leerling bijvoorbeeld genoemd wordt in het bron- en contactonderzoek. Vanaf dat moment gaat diegene in quarantaine. Na 5 dagen kan hij of zij zich laten testen en bij een negatieve test kan de quarantaine worden opgeheven. Als een leerling een negatief testresultaat heeft dan kan de leerling dus weer naar school. Dit is voor 1 december nog niet zo. Word je voor 1 december getest? Dan blijf je thuis totdat je het resultaat krijgt en moet je mogelijk je 10 dagen quarantaine afmaken. Dat krijg je van de GGD te horen. Laat ons weten wanneer je weer verwacht naar school te komen.

Hygiëneregels
Om volledig te zijn nog één keer alle hygiëneregels op onze school: was of desinfecteer je handen regelmatig, bewaar 1,5 meter afstand tot volwassenen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en draag je mondkapje buiten de les. Heel belangrijk: blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Gebruik de beslisboom om te zien wat je moet doen als een gezinslid/huisgenoot corona heeft.

Blijf gezond

De meeste leerlingen houden zich goed aan de regels en daar zijn we heel blij mee. Alleen zo kunnen we elkaar en onszelf beschermen. De maatregelen zijn er ook om onze school zo lang mogelijk open te houden voor alle leerlingen. We rekenen op jullie! Bedankt!