Groep 8

Naar de brugklas

Na groep acht stap je na de zomervakantie over naar de brugklas. Dit is een spannend moment, want dat betekent een nieuwe school, een nieuwe klas en nieuwe leraren!

Je bent nu aan het nadenken over je schoolkeuze. Je hebt misschien al bedacht waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt. Ook zal je juf of meester misschien al wat hebben verteld over het kiezen van een middelbare school en wat de verschillen zijn. Het kan een goed idee zijn om een open dag te bezoeken om je te helpen met je keuze.

Samen met je meester of juf en je ouders maak je een beslissing over welke school het beste bij je past. De leerkracht kan goed adviseren over welk type onderwijs geschikt is voor jou: basisberoeps, kaderberoeps, mavo, havo, atheneum of gymnasium. Soms kan het zijn dat de juf of meester nog niet helemaal zeker weet welk niveau het beste past en krijg je een zogenaamd dubbel advies. Het zou ook kunnen dat de gewone lessen niet helemaal je ding zijn en dat je je beter in je vel voelt bij een persoonlijke aanpak en wat meer maatwerk.

Op het Graaf Huyn College is het mogelijk om al deze richtingen te volgen. We bieden verschillende vormen van onderwijs. Er zit vast ook een richting bij die helemaal bij jou past! Kom kennismaken met ons en we leggen jou en je ouders graag alle mogelijkheden uit die het Graaf Huyn College te bieden heeft.

Vanaf het nieuwe schooljaar vind je op deze pagina alle informatie over de diverse kennismakingsactiviteiten.

Proeflessen 2022

Oké... even een optelsom: we hebben al digitale rondleidingen gehad. En digitale voorlichtingsavonden. En de botjesles met Mr. Slegers en de kookworkshops van Mw. Verdonschot en Mw. Habets. En de speurtocht op 29 januari. Al vijf mogelijkheden om onze school te leren kennen! En hier volgt nummer zes: proeflessen!

Wat was het leuk! Zo veel nieuwsgierige en enthousiaste groep-8-ers in onze school voor de proeflessen! Van tekenen tot Frans, van proefjes met een vlam of specerijen tot Engels, er werd veel ontdekt. Bedankt voor jullie komst en succes met het maken van een goede keuze voor de middelbare school!
Proeflessen GHC 2022

Open Dag 2022

Onze open dag zag er dit jaar anders uit. Corona dwingt tot creativiteit en laten wij daar nou eens heel goed in zijn!  
Wat hebben we gedaan? Leerlingen van groep 8 gingen op zoek naar het goud van Graaf Huyn!! Via deze speurtocht door het gebouw leerden zij onze collega's en onze school en de geweldige vakken kennen. Het was super! Check het filmpje voor een beeld van deze dag. 
Op zoek naar het goud!

Digitale rondleidingen

Hè, wat een vreemde tijden zijn het. Het liefst ontvangen we jou hier live op school. Maar de huidige omstandigheden bepalen anders. Dus gaan we digitaal! In de onderstaande filmpjes vinden jullie rondleidingen door ons gebouw, die gaan over onze verschillende niveaus (van BB tot vwo) en allerlei zaken uitleggen over onze fijne school. Deze digitale rondleidingen duren ongeveer 8 minuten.

Have fun! En heb je vragen? Mail dan gerust naar Mw. Schenk!

Rondleiding BB/KB
Rondleiding m/h/vwo
Check Us Out

Voorlichtingsavonden!

Natuurlijk ben je als groep 8 of groep 7 leerling van harte welkom om, samen met je ouders/verzorgers, onze school te bezoeken. Zodoende kun je niet alleen kennismaken met onze school via de kennismakingsactiviteiten, maar ook via de online voorlichtingsavonden. Deze hebben plaatsgevonden in week 47 en 48. Wil je deze voorlichtingen (nog) eens bekijken? Check dan de links hieronder!